Homoszexualitás propagálásával vádolják a kormányhivatalt

Szlovákia Ifjú Konzervatív Demokratái ifjabb Vladimír Paľko aláírásával levelet juttattak el Iveta Radičová miniszterelnöknek, amiben kérik, hogy vonják meg a támogatást a Másság Filmfesztiváltól (Filmový festival inakosti – Ffi), mely szerintük leszbikusoknak, gayeknek, transzszexuálisoknak, biszexuálisoknak és családtagjaiknak, hozzátartozóiknak vetít filmeket.

Felszólítják a kormányt, hogy vonja meg a támogatást mindazon szervezetektől, melyek Szlovákia területén a homoszexuális életmódot propagálják.

„A kormányhivatal aktívan hozzájárul a homoszexuális életmód népszerűsítéséhez a fiatalok és a gyermekek körében.” – áll az állásfoglalásban, melyet ifjabb Valdimír Paľko, a szervezet elnöke írt alá.

A kormányhivatal a fő partnere az Ffi-nek, mely Szlovákia öt városában zajlik párhozamosan. Mint azt az FFi igazgatója, Zita Hosszúová elmondta, nem kívánnak az ifjú konzervatív demokraták levelére reagálni, mely telve van homofóbiával és valótlan képet fest a homoszexualitásról. Ellenben nagyon szívesen látják a csoport bármely felháborodott tagját vetítéseiken – a márciusiakat még elérik.

Végezetül pedig felhívta a figyelmet arra is, hogy a keresztények közt is számos homoszexuális egyén van – véleményüknek a www.gaychristians.sk és a www.homofobia.sk oldalakon adnak rendszeresen hangot.

 - sita/para -