Bugár: A jobboldali politika nem a populáris megoldásokról szól...

A Logos társulás vitát szervezett Ján Figeľ (KDH), Bugár Béla (Híd) és Pavol Frešo (SDKÚ-DS) pártelnökök részvételével.

Ján Figeľ ennek során közölte, hogy a három ellenzéki párt nem azért hozta létre az ún. Népi platformot, hogy másokat kizárjon, hanem teret biztosítson mindenki számára. "Ha konstruktív fellépést ösztönzünk, akkor az idővel reális alternatívává nőheti ki magát" - jegyezte meg. Figeľ úgy véli, ez választ szolgáltathat a választóknak a közelgő megyei választásokon.

Bugár Béla hangsúlyozta, hogy a kisebbségek problémáit is csak itthon lehet megoldani. Emlékeztetett egyúttal arra, hogy a jobboldali pártoknak nem szerepelnek a programjukban a kisebbségek, holott mindegyik kisebbség gazdagítja az államot. "A jobboldali politika arról is szól, hogy mindenki otthon érezze itt magát. Nem a populáris megoldásokról szól, hanem az emberek mindennapi problémáinak megoldásáról" - fogalmazott.

Pavol Frešo szerint át kell értékelni, mi is segítette hozzá a baloldalt a választási győzelemhez. Ő személy szerint a többieket széthúzó, nem pedig azokat összekötő dolgokban látja ennek okát. A sikertelenségük oka egyúttal az is, hogy hiányzik köztük a bizalom.

SITA/para