MÉRGEZÉS: Akcióban is kapható nálunk a pancsolt vodka eredetije

Szlovákiában jelenleg nem gondolkodnak a csehországihoz hasonló lépésen, hogy betiltják a 20% feletti alkoholtartalmú italok árusítását és felszolgálását.

A cseh egészségügyi minisztérium korábban nyilvánosságra hozta azon alkoholok címkéit, amelyek veszélyesnek bizonyultak a magas metanoltartalmuk miatt. Köztük volt a Drak gyártó vodkája is. Ezt a típusú alkoholt Szlovákiában ugyanakkor minden probléma nélkül továbbra is árulják. Erre a TVnoviny.sk portált figyelmeztette egy olvasója. Mint közölték, a Billa áruházlánc szórólapjain ráadásul akciósként tünteti fel a terméket.

A legnagyobb valószínűséggel azonban semmi ok a pánikra. A Billa cég marketing menedzsere, Martina Kovacs hivatalos közlése szerint ugyanis az ismert alkoholgyártó céget semmilyen korlátozásra nem kötelezték a szeszgyártást illetően. Éppen ezért nem vonták ki a forgalomból a tőlük érkező üvegeket.

"Ahogy minket a társaság értesített, és ahogy a cseh élelmiszer-felügyelet vizsgálatai is igazolták, a társaság címkéivel visszaéltek. A Drak likőrgyártó termékeiből vett mindegyik mintát rendben találták, egyik sem tartalmazott metanolt" - közölte. Szavait a társaság ügyvezetője, Pavel Čaniga is megerősítette a novinky.cz portálnak.

Čaniga közölte, hogy hajlandó egymillió koronát kifizetni annak, aki a pancsolt alkohol gyártóját leleplezi, ugyanis rendkívüli módon károsítja társaságukat a botrány.

TVnoviny.sk/para