Karol Mello - Szlovákiában többszörös gyilkos, maffiózó. Belizében tiszteletre méltó polgár

Mint korábban írtuk, Karol Mellót minden vád alól felmentették Belizében, visszakapta iratait, és könnyen lehet, hogy sosem adják ki Szlovákiának.

A helyi média bírósági kudarcról ír, és arról is, hogy a helyi hatóságok talán sosem adják ki Szlovákiának az itt többszörös gyilkossággal vádolt maffiózót - írja a Čas.sk. A közép-amerikai országban visszakapta irataitú útlevelét, és nem kell már jelentkeznie a rendőrségen sem. Belizében tiszteletre méltó polgárnak tartják, aki szbaadon járhat-kelhet az utcán.

Mello a korábbi vád szerint 2011 szeptemberében hamisította meg lejárt útlevelét, majd valótlan információkat közölt a hatóságokkal, amikor tartózkodási engedélyért folyamodott. A Nový Čas szerint elhallgatta, hogy büntető eljárás folyik ellene. Mello elutasította ezeket a vádakat.

Mello, akit múlt pénteken helyezett szabadlábra a bíróság óvadék ellenében, a feleségével érkezett a bíróságra, ahol azonban a tárgyalás el sem kezdődött. Az ügyész ugyanis még a tárgyalás megkezdése előtt ejtette a vádakat. A bíróságon sem a bevándorlási hivatalból, sem az állami vezetéstől nem jelent meg senki. Ügyvédje, Godfrey Smith jelezte, hogy senki sem fogja figyelni Mellót, és nem kell jelentkeznie sem.

Mivel Szlovákia diplomáciai úton kérte Mello kiadását, így lehet, hogy valamilyen módon mégis figyelik majd. Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminiszter kijelentette, hogy ez negatív hír, amelyhez nehéz alkalmazkodni.

Mello ismerősei azt állítják, nem tervezi elhagyni Belizét, mivel vállalkozást indított ott. Idén júniusban már Belizében született meg második fia. A Nový Čas információi szerint Marco Radonak hívják és így már belizei állampolgár. Első fia is akkoriban született, amikor szükésben volt. Ivan Olegnek Zuzana Marošová 2006-ban Pozsonyban adott életet. A színésznő Mello kedvéért feladta karrierjét...

Mellót 2006 óta körözik, egészen 2010-es lengyelországi elfogásáig több országban is megfordult. Mello és Marošová 2011 szeptemberében állandő lakhellyel renelkezik Belizében, és ott tartották meg esküvőjüket is.

Čas.sk/para