Fotómaraton Dunaszerdahelyen

Július 25-én, szombaton különleges rendezvényre kerül sor Dunaszerdahelyen: fotómaratont szervez a fotoklubDS polgári társulás. Az egész napos ingyenes megmozduláson bárki részt vehet. Ajánló

„A fotóklub azért alakult, hogy összehozza a városban a fotózást kedvelő és fotózás iránt érdeklődő embereket” – mondja Soós László, a klub egyik alapítótagja és a fotómaraton szervezője.  „Június vége óta polgári társulásként működünk, tagként azokat a fotósokat várjuk, akiket igazán érdekel a dolog, nem csak hirtelen fellángolásból kattintgatnak” – teszi hozzá.  Terveik közt szerepel még több program szervezése, ami a fotózást népszerűsítené – például neves fényképészek meghívása beszélgetésre, munkáik prezentációja, alkotóműhelyek megvalósítása stb. „Szeretnénk egy kis kultúrát csempészni kicsiny városunkba” – állítja Soós.

Jelenleg a dunaszerdahelyi Csemadok épülete ad otthont a fotóklubnak, ahol folyamatban van egy kis házi labor berendezése fekete-fehér képek előhívásához és nagyításához, illetve az analóg technika megismerése céljából, továbbá egy kisebb stúdió kialakítása is. „Támogatóink egyelőre nincsenek, mindent saját  költségből fedezünk, de idővel örülnénk, ha mellénk állnának szponzorok”.

A fotómaraton július 25-én szombaton reggel 9 órakor a Csemadok udvaráról indul. A résztvevők a helyszínen nevezési lapot és témákat kapnak, utóbbiakat egyelőre titok övezi. „Elképzelésünk szerint  mindenki arrafelé fotóz  Szerdahelyen belül amerre és akivel akar, este 21 órakor pedig ismét találkozó a kiindulóponton” – tájékoztat a szervező, aki maga is amatőr fényképész. A fotómaraton során készült képeket szakmai zsűri bírálja majd el, a legjobb képekből pedig kiállítás nyílik.

Mészáros Veroni