Titokzatos előadók a KC Dunajban

Az idei év 13. hete izgalmas koncertekkel indul a KC Dunajban. Március 26-án, hétfőn, három produkciót láthatnak és hallhatnak a Real Something jóvoltából. Ajánló

Két brooklyni formáció indult februárban közös európai turnéra, melynek keretében Pozsonyban is megállnak. Érkezik a new wave / gitár pop trio Selebrities, és a rejtélyes Slow Magic, akiről sokat nem lehet tudni, annyi azonban biztos, hogy a poszt-dubstepet keveri dreamwave elemekkel. Szlovákiát az ifjú elektronikus zeneszerző Herzog Herzog, vagyis Peter Janovický képviseli.

A maszkban fellépő Slow Magic olyannyira titkolózik, hogy azt sem tudni, fiú-e vagy lány. A brooklyni álarcos zenészről kezdetben úgy hírlett, valójában izlandi, de ezt ő maga cáfolta. Persze, a leglényegesebb, hogy mítoszokon kívül zenét is alkot – és nem is akármilyet! A glo-fi, shoegaze, chillwave és a poszt-dubstep stílusok jól megférnek egymás mellett trackjeiben, amelyeket visszhangzó hanghatások, szétdarabolt ütemek és rétegezett szintiszólamok kísérnek, amiket lágy zongora loopok tesznek teljessé. Az így létrehozott, álomvilág-muzsika, akár filmzeneként is megállhatná a helyét.

A Selebrtities trió tagjai Maria Usbeck (ének, billentyű), Jer Robert Paulin (gitár, basszusgitár) és Max Peterson (dob) aktuális és üde zenét gyártanak, enyhe New Order-, Blondie -, The Cure - és Kate Bush hatásokkal. További ismertetőjegyük a sötét báj és rafinált melankólia. 2010-es Ladies Man Effect EP-jüket a The XX munkájával hozták párhuzamba, és pozitív kritikát kapott például a Vice, The Guardian és az NME lapoknál. Tavalyi nagylemezük, a Delusions, több, év végi összegző listán is „top 10”-es volt; dalait egyszerű dallamok, fülbemászó gitár és billentyű szólamok és legfőképp nyugtalan és búskomor hangulat körvonalazza.

Peter Janovický, a.k.a. Herzog Herzog, tehetséges lévai származású producer, aki jelenleg Pozsonyban él. Kedvenceihez sorolja Amon Tobint, Chris Clarkot és a Nosaj Thinget. Múlt évben az Exitab kiadó gondozásában jelent meg debütáló albuma, az In This Position, de már a következő lemezén dolgozik, amelyről részleteket bemutat a KC Dunajban is. Jegyek a koncertre a helyszínen kaphatók; az akció 20 órakor kezdődik.

Mészáros Veroni