Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Meztelen ringyók

A választási kampányokban az a királyság, hogy lemeztelednek benne a politikusok. Önként vetkőznek-e, avagy riválisaik vetkőztetik őket, egyre megy.

A magyarországi politikai sztriptíz annyiban különbözik a szlovákiaitól, hogy a Duna túlpartján legalább nyolc éve – de négy éve egészen bizonyosan –  olyan tömény, mint amilyen normális esetekben csak kampányfinisben szokott lenni.

Ennek ellenére akadt benne új elem, méghozzá a szélső/jobbikok felkent táborában. Akik a legbigottabb keresztény erkölcsiségre hivatkozva legalább oly vehemenciával utálkoznak a szerintük általánosan lepusztult magyarhoni közerkölcsök miatt, mint amennyire általában a zsidóság okán csinálják. Hogy aztán Mária országának derült égboltjáról villámcsapásként kiderüljön róluk, hogy ők is csak esendő emberek…! Alkalomadtán korpa közé keverednek, megkurvulnak. Konkrétan úgy, hogy, az ő politikai szlengjükkel a legfinomabban szólva is csak büdös köcsögöknek minősített melegek felvonulásán pózolnak, spanglit szívnak. Sőt, pornószínésznőnek állnak. Az előbbi delikvense nem más, mint a Jobbik ily módón tilosban rajtakapott szóvivője. Utóbbi pedig az a szőke csaj, aki nappal Müller Nikolettként a Magyar Gárda egyenruhájában tüntet a nemzet virtuális feszülete alatt, éjjel meg Nikki Millerként kamerák előtt tömeti magát. A szó szoros értelmében, orrba-szájba, elölről, hátulról, álltában fektében…

Nyilván ugyanez megy Szlovákiában is, csakhogy egyelőre jelképesen. Amennyiben minálunk ez idáig az volt a legordenárébb közéleti pornójelenet, amelyben két kormánypárti pártelnök szopatta egymást a nyílt színen.

Igen, Vladimír Mečiar és Ján Slota múlt heti közéleti pornójelenetéről van szó. Arról, amelyben Mečiar konkrét tanúkra hivatkozva vetette Slota szemére, hogy pártja, a Szlovák Nemzeti Párt minisztériumi hivatalnokai kizárólag kenőpénz fejében feküdtek le a közbeszerzési pályázatok résztvevőinek. Vagyis korrupt bűnözők, azaz a közélet ringyói ők. Az kiabál, akinek a háza ég, horkant föl erre a rajtakapott Slota, jelezve, hogy Mečiar legalább akkora kuplerájt üzemeltet, mint ő maga…

Ez az épületes párbeszéd önmagában véve is vérlázító, ijesztő, egyszersmind tragikomikus. A legkiábrándítóbb viszont az, hogy nem szakadt rá senkire a plafon. Sőt, mintha mi sem történt volna, egyelőre kussol mindenki, mint szar a gazban. Holott mind az illetékes nyomozóhatóságnak, mind pedig az ügyészségnek haladéktalanul vizsgálatba kellett volna kezdenie közhivatallal való visszaélés és korrupció bűncselekménye elkövetésének alapos gyanújával. Azon kívül, hogy rögvest lemond a kormányfő, miután feloszlatta az általa életre hívott és dirigált kormánykoalíciót.

Ehhez képest annyi történt, hogy egy vasárnapi tévévitában Robert Fico – ellenzéki vitapartnerével, Csáky Pállal gyanús egyetértésben – kijelentette, neki aztán az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy mit csinálnak kampánycélból a kollégái; arra vár, hogy az illetékes szervek intézkedjenek…
Nahát ehhez képest az általában szalonképtelen Jobbik azonnal hátsón billentette mellegekkel fotózkodó és mariskázó szóvivőjét. Igaz a pornós ringyóval egyelőre nem tették meg ugyanezt. Lehet, hogy nem csak azért, mert kampányban egy meztelen bulával ilyent csinálni minimum félreérthető gesztus lenne…?

Az írás az Új Szó hétfői számában is olvasható.