Evakuálás Érsekújvárban - Több millió eurót követelt, különben robbant

ÉRSEKÚJVÁR – A Köztársaság téren lévő egyik lakóházat kellett evakuálnia a rendőrségnek szerdán koraeste egy bombafenyegetés miatt.

A szomszédok szerint a 27 éves Milan egy ismeretlen számról hívta fel a rendőrséget, és több millió eurót követelt,  azzal fenyegetőzve, hogy különben felrobbantja a lakóházat. "Kiskorától fogva ismerem, gyerekként kiesett az ablakon, szellemileg visszamaradott" - jegyezte meg a fenyegetőző egyik szomszédja.

A panelház lakóinak az épület előtt kellett várakozniuk, némelyikük csak egy köpenyben vagy egy papucsban volt. A rendőrség speciálisan kiképzett kutyákkal vizsgálta át a házat, majd biztosította a lakosokat, hogy nem kell tartaniuk a bombától, ugyanis az nem létezik.

Az érsekújvári nyomozók hamar beazonosították a férfi mobiltelefonját, és megtalálták őt. Beismerte tettét, amelynek indítékaként azt hozta fel, hogy problémái vannak a családján belül. Hozzátette, hogy sajnálja, és hogy csak a bátyja számára szerette volna előkészíteni a szülinapi ajándékát.

A nyomozók veszélyes fenyegetés és rémhírterjesztés ügyében indítottak eljárást a 27 éves férfi ellen. A férfi szabadlábon védekezhet, bűnössége beigazolódása esetén kettőtől hat évig terjedő börtönre ítélhető.

Sme.sk/para