Ősszedőlt egy több emeletes épület Pozsonyban!

A pozsonyi tűzoltók vasárnap reggel röviddel nyolc óra után kaptak egy riasztást egy újonnan épített épület összeomlásáról. Azonnal nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

A TVnoviny.sk információi szerint az eset a ružinovi Jarabinková és a Plynárenská utcák kereszteződésénél történt, nem messze az Orange szolgáltató központjától, az előzetes információk szerint robbanás következett be az épület összedőlése előtt. Három tűzoltóautó és a tűzoltók egy mentőkocsija vonult ki a helyszínre.

A hírportál úgy tudja, egy adminisztratív épület omlott össze a 3nity komplexum közelében. Ez utóbbit evakuálták. Mivel azonban ebben az épületben nem keletkezett kár, a lakosok visszatérhetnek. A Čas.sk közölte, hogy az épület alatt mélygarázs is volt, ami szintén beomlott, így egy nagy kráter maradt utána. Az épület még kollaudáció előtt volt.

A rendőrségnek reggel először azt jelezték, hogy kiesett néhány ablak az épületből. A helyszínen derült ki, hogy a nagy része teljesen beomlott.

"Hatalmas dübörgést, robbanást hallottam. Amikor kiértem az épületből, mindent por borított" - írta le a történteket egy közeli épület portása.

Az eset során, az eddigi információk alapján senki nem sérült meg.

TVnoviny.sk/Čas.sk/para