SZŐGYÉN: Fegyvereket, körözött személyeket és drogot talált a rendőrség az agresszív család házában

Gázpisztolyt és két harci bárdot foglalt le csütörtökön a rendőrségi kommandó a Németh család házában, akiknek a községből való távozását a múlt héten utcai tüntetésen követelték felháborodott helyi lakosok.

Németh Ferenc a tüntetést megelőző konfliktus során épp az egyik harci bárddal fenyegette meg halálosan 54 éves szomszédját, Kunyík Vilmost, amikor az szóvá tette a Németh családnak, hogy ne üssék-verjék állandóan azt az idős embert, akit afféle rabszolgaként tartanak. Németh Ferenc a halálos fenyegetésen kívül közölte Kunyíkkal, hogy az autója is föl lesz gyújtva – tájékoztatta a sajtót Renáta Čuháková, Nyitra megyei rendőrségi szóvivő.

Čuháková beszámolt továbbá, hogy augusztus 7-én is érkezett feljelentés a rendőrségre, amely szerint ugyancsak a Németh család egyik tagja, a 29 éves Péter fenyegetett meg egy 60 éves helyi lakost, hogy megöli őt és fölgyújtja a házát. Augusztus 8-án, szerdán Kunyík Vilmos fiát ugyancsak Németh Péter fenyegette meg hasonló módon, amit a sértett szintén jelentett a rendőrségen.

A rendőrségi szóvivő beszámolt arról is, hogy a házkutatás során két olyan személyt is őrizetbe vettek, akiket azért keresett a rendőrség, mert nem vonultak be a börtönbe letölteni a rájuk jogerősen kiszabott börtönbüntetést.

345 gramm droggyanús folyadékot is találtak a Németh család házában a rendőrök, amit jelenleg rendőrségi szakértők vizsgálnak.

Amint arról írtunk, vasárnap este utcai tüntetés volt az érsekújvári járásbeli községben Németh Péterék portája előtt. A tömeg indulatosan követelte, hogy a család azonnal távozzon a faluból. A feszültség és a tüntetés kiváltó oka Blahovics László önkormányzati képviselő szerint az volt, hogy Németh Ferenc halálosan megfenyegette Kunyík Vilmost.

A községben vasárnap óta az érsekújvári rendőrség ügyel a rendre.

(sita/para)