Egy pitbull marta halálra a kutyákat gondozó nőt

Halálos kimenetelű kutyatámadás történt a Nagykürtösi járásban, egy pitbull marcangolta szét a kutyát sétáltató nőt.

Augusztus 15-én három kutya támadt meg egy fotóst egy Misérdhez közeli tónál, a Markíza televízió információi szerint most újabb kutyatámadás történt az országban.

A nagykürtösi járásbeli Szuhányban (Sucháň) birtokol egy tanyát egy Svájban élő férfi, aki távollétében felbérelt egy párt, hogy gondoskodjanak a birtokon tenyésztett 20 pitbullról. A férfi már hét éve, hobbiból tenyészti az állatokat.

Pénteken, augusztus 17-én a kutyákról gondoskodó pár női tagja a tanyán kívülre vitte sétáltatni az egyik pitbullt, amely többször megharapta a nőt, aki halálos sérüléseket szenvedett. A rendőrség még vizsgálódik az ügyben, ezért egyelőre nem kívánják részletezni a tragédia körülményeit.

"Értesüléseim alapján a Svájcban élő férfi előzetesen megtiltotta a kutyákról gondoskodó párnak, hogy a tanyán kívülre vigyék sétáltatni a pitbullokat. Ráadásul a gondozó épp azt a kutyát vitte ki a birtokról, amely veszélyesebbnek mondható a többinél" - kommentálta az esetet Anna Triznová, a település polgármestere.

A pitbull által halálra mart nő élettársa a tragédia idején bevásárolni indult. A férfi később az erődben találta meg már halott párját, a nő testét számos harapás borította.

(tvnoviny.sk/parameter)