Hoki-vb: Ezrek éltették az aranyérmes cseh válogatottat

Több ezren ünnepelték vasárnap éjszaka Prága belvárosában az oroszok 2-1-es legyőzésével világbajnoki címet szerzett cseh jégkorong-válogatottat.

"Senki nem hitt ebben a csapatban, most mégis az a helyzet, hogy mi vagyunk a legjobbak" - idézte a francia hírügynökség az egyik ünneplőt, az ötvenes éveiben járó Eva Havlikovát.

Már az esti mérkőzés előtt órákkal nagy tömeg gyűlt össze az Óvárosi téren, ahol előzőleg két óriás kivetítőt állítottak fel. A közös szurkolásra érkezők - leginkább fiatalok - közül sokan piros-fehérbe öltöztek és arcukat is ilyenre festették. Többen Jaromir Jagr 68-as számú mezében jelentek meg. A helyiekkel együtt sok turista is végigizgulta a kölni döntőt.

Aztán a mérkőzés után nagy ünneplés kezdődött, a szurkolók a játékosok mellett Vladimir Ruzicka szövetségi kapitányt éltették. A hangulat a Vencel téren lévőkre is átragadt, ott zászlókkal felszerelt autókból hallatszott a folyamatos dudaszó.

"A szív diadala volt a mai" - jelentette ki Karel, aki az egyik kocsmában nézte a mérkőzést.

A győzelmi mámorban a pezsgő mellett természetesen a nemzeti ital, a sör is a szokásosnál nagyobb mennyiségben fogyott a cseh fővárosban.

MTI/para