Serena Williams indulni szeretne az Australian Openen

A szülés előtt álló Serena Williams indulni szeretne a januári ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Serena Williams indulni szeretne az Australian Openen
Fotó: TASR/AP

"Azt gondoltam, ha gyerekem lesz, azonnal visszavonulok, de nem. Biztosan visszatérek. Kisétálni a pályára, és hallani a tömeg morajlását, ez semmihez nem hasonlítható, ennél nincs jobb érzés a világon" - nyilatkozta az amerikai játékos a Vogue magazinnak.

Hangsúlyozta, ha van esélye, hogy beállítsa Margaret Court rekordját, akkor nem fogja elszalasztani a lehetőséget. A 75 esztendős ausztrál Court 1960 és 1973 között 24 Grand Slam-tornát nyert egyesben, a 35 éves Serena Williams 23-nál jár.

"Ha valami, akkor a terhesség új energiát adott nekem" - tette hozzá, majd kijelentette, nemcsak az indulás a célja a januári melbourne-i tornán, hanem a címvédés. 

"Tudom, hogy durván hangzik, három hónappal a szülés után ismét versenyezni, de ez a tervem" - mondta.

A világ legjobb női sportolójának többször megválasztott teniszező elismerte, fennáll a kockázata, hogy nem tud visszakapaszkodni a csúcsra.

"Ha elveszítem a meccseimet, hamar ráfizethetek, mivel nem vagyok már húszéves. Elárulom, hogy nem fogok kevesebbszer nyerni, mert vagy győzök, vagy nem játszom tovább" - szögezte le.

Serena Williams hozzáfűzte, az elmúlt hónapokban alaposan elemezte saját játékát, és néhány új trükkel is készül a visszatérésre.

A korábbi világelső április közepén jelentette be, hogy gyermeket vár a Reddit közösségi oldal társalapítójától, Alexis Ohaniantől. Azt már tavasszal is kijelentette, hogy jövőre szeretné folytatni a pályafutását.

(MTI)