A Slovan magasabb pénzbírsággal büntette a részegen vezető Kubíkot, mint a bíróság

Súlyos pénzbírságot és a járművezetéstől való több éves eltiltást kapott.

A Slovan magasabb pénzbírsággal büntette a részegen vezető Kubíkot, mint a bíróság
František Kubík (Fotó: TASR)

Mint arról korábban beszámoltunk, a szlovák válogatott és a pozsonyi Slovan labdarúgóját, František Kubíkot vasárnap este rendőrök vették őrizetbe, miután ittas vezetésen érték.

František Kubík egy BMW X5-öst vezetett Bán városában (Bánovce nad Bebravou), amikor megállították a rendőrök. Az alkoholszonda elsőre 1,48, 20 perccel később 1,46 ezreléket mutatott - árulta el Elena Antalová rendőri szóvivő. 

A bíróság gyorsított eljárásban hozott döntést. Egy ezrelék alkoholszint mellett történő vezetés esetén a legsúlyosabb kiszabható büntetés egy év letöltendő szabadságvesztés, Kubík esetében azonban elnézőbbek voltak. 

Nem kapott börtönbüntetést, ellenben 15 ezer eurós pénzbírságot kell kifizetnie, továbbá három évig semmilyen gépjárművet nem vezethet. Amennyiben nem fizeti be a pénzt, három hónapot kell leülnie. Erről Jana Šinková, a Trencséni Kerületi Bíróság szóvivője számolt be.

Az ítélet egyelőre nem jogerős.

Súlyosabban ítélte el a Slovan

Sajnálatát fejezte ki a Slovan labdarúgóklub játékosa ittas vezetése miatt. Az esettel kapcsolatban kiadott állásfoglalásukban közölték, hogy Kubík fontos játékosuk, de az effajta viselkedés elfogadhatatlan.

A klub a bíróság 15 ezres pénzbírságával szemben 33 ezer euróra büntette játékosát, emellett hat hónapig csak fizetése felét kapja meg. Végezetül pedig feltételesen kizárták a Slovan A-csapatából. A Slovan közölte, hogy példát kívánnak statuálni a súlyos büntetéssel.

František Kubík elnézést kért a cselekményért, és kijelentette, soha többé nem követi el ezt a hibát.

(TASR/para)