Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/html/includes/bootstrap.inc).

Szapon 1946 óta jelen van a Vöröskereszt

A csilizközi kisközségben január 21-én évzáró gyűlést tartott a Szlovák Vöröskereszt alapszervezete.

Szapon 1946 óta jelen van a Vöröskereszt

A kultúrházban Beke Adél elnöknő köszöntötte a jelenlévőket, majd elfogadtatta a napirendet. A 2016-os évi tevékenységről Vida Edit jegyzőkönyvvezető számolt be: szervezőként bekapcsolódtak a Szlovák Vöröskereszt által a dunaszerdahelyi MAX bevásárló- és szórakoztató központban megrendezett ifjú életmentők versenyébe, csapatuk 2. helyezést ért el a Önkéntes Tűzoltó Testület júniusi gulyásfőző-versenyén, a II. Szapi Halásznapon felállított egészségsátorban az érdeklődőknek lehetőséget kínáltak testsúly-, vérnyomás-, vércukorszint- és vércsoport-mérésre, a mobil véradáson 26 személy adott vért, a Szlovák Vöröskereszt és a Kaufland közös akciójába is bekapcsolódott a tagság egy része, melynek keretében szociálisan rászoruló családoknak osztottak ki élelmiszercsomagokat (Szapon három família részesülhetett ebben a segítségben), az óév végén nem maradhatott  el a hagyományos Katalin bál. 

A beszámoló után Erdős Olga pénztárosnő ismertette a szervezet pénzügyi helyzetét, majd Zsemlye Etela alelnöknő a vezetőség nevében köszönetét fejezte ki a véradóknak és mindazoknak, akik tomboladíjakkal vagy bármilyen más módon segítették a közösség múlt esztendőben kifejtett munkáját.

Az est folyamán köszöntötték a Janský-érem bronzfokozatára (10 véradás után) jogosult 4 véradót – Vida Erikát, Vass Péter mérnököt, Berecki Imrét és Miklós Ferenc mérnököt –, és megajándékozták a többi véradót is.

Az évzáró gyűlés résztvevőit Miklós Ferenc polgármester is üdvözölte. A tisztségviselő közölte: a Vöröskereszt szervezete, amely 1946-tól működik a községben, az utóbbi években a reneszánszát éli, amit nagyra becsül.

A 2017-es évi mobil véradás időpontja március 4., helyszíne a helyi kultúrház, ahová a szervezők a régi és az új véradókat egyaránt várják.

(l, mf)