Szíria - Sok civil meghalt a Kelet-Gúta elleni légitámadásokban

Legalább 17 polgári személy meghalt Szíriában szombaton a kormányerőknek és orosz szövetségesének a Damaszkusz melletti Kelet-Gúta városa elleni légitámadásaiban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns aktivista szervezet.

Szíria - Sok civil meghalt a Kelet-Gúta elleni légitámadásokban
Fotó: AP

A legtöbb áldozata a Hamúria város elleni légitámadásoknak volt, ott tizenketten haltak meg, közöttük két gyermek - közölte az OSDH.

Az AFP helyszíni tudósítója a légitámadás következtében összedőlt házakat, tátongó homlokzatokat látott a romok borította utcákon. A mentésben helyi lakosok és a lázadók kezén lévő területeken a mentést végző kéksisakosok vettek részt.

Madira városában két polgári lakos, Erbínben pedig három társuk halt meg - közölte az OSDH. A szervezet szerint a légicsapásokban harmincöten sebesültek meg.

A kormányerők napok óta próbálják a lázadók kezén lévő Kelet-Gútában lévő egyetlen támaszpontjuk elleni ostromot megtörni. 

A Bassár el-Aszad szíriai elnök erői által 2013 óta ostromlott Kelet-Gúta 400 ezer lakosa nagyon nehéz körülmények között él, élelmiszer- és gyógyszerhiány sújtja őket.

(MTI)