A szlovák állampolgárok több mint negyede munkahelyet váltana

Az új év beköszöntével egyre több szlovák állampolgár váltana munkahelyet.

A Wincott People ügynökség felmérésének eredményeiből kiderült, az alkalmazottak több mint negyede szívesen váltana munkahelyet a közeljövőben.

Az ügynökség igazgatója, Adrian Suchárek elmondása szerint a felmérés eredménye veszélyes lehet az egyes vállalatok számára, ugyanis kevés a szakképzett, de még a képesítés nélküli munkaerő is. Az igazgató szerint azonban más szempontból könnyen találhatnak munkaerőt az egyes vállalatok, amennyiben hajlandóak előnyös anyagi és egyéb feltételeket biztosítani a leendő alkalmazottaknak.

A munkahely megváltoztatását elsősorban a 35 év alatti fiatalok fontolgatják, akiket a felmérés eredménye szerint elsősorban a kedvezőbb anyagi feltételek csábítják.

Az idősebb generáció ellenkezőleg, nem szívesen változtatna munkahelyet, a nyugdíj előtti években pedig már szinte egyáltalán nem.

Az új munkahely kiválasztása során a megkérdezettek több mint egy harmada a munkavégzés alapján dönt, de fontos szerepet játszik az is, hogy mennyi időt tudnak a munka mellett a családdal tölteni.

Az emberek előnyben részesítik azokat a cégeket, amelyek állandó lakhelyük közelében találhatók.


TASR/para