Tíz templomot raboltak ki a Csallóközben – mindenütt beleittak a miseborba is!

Tíz templomba törtek be az utóbbi két hétben ismeretlenek – tájékoztatta a Paramétert egy neve elhallgatását kérő olvasónk. Annyiban maradtunk, hogy olyan ember ő, aki hivatása okán hitelt érdemlő innformációkkal rendelkezik.

Tíz templomot raboltak ki a Csallóközben –  mindenütt beleittak a miseborba is!
A dunaszerdahelyi tetthely - Paraméter-felvétel

Először Komáromban fosztották ki a római katolikus templomot, majd Ógyallán, Naszvadon, Somorján és Nemesócsán is betörtek a templomokba. Nemesócsán mindkét felekezet, a római katolikus és a református tagjai is áldozatul estek. Ugyancsak a katolikus és református templomokban történt fosztogatás Nagymegyeren december 30. éjszakáján.  Utóbbi helyszínen a mozgássérültek számára kialakított bejáratot törték fel. Az ekecsi és az apácaszakálasi templomokba pedig a főbejáraton át hatoltak be január 5-re virradóra.

Szintén olvasói infó, hogy a betörők legutóbbi állomása a dunaszerdahelyi katolikus templom volt, ahol ma (január 9.) reggel derült ki, hogy illetéktelenek jártak az épületben.

A pénzre hajtottak, de megdézsmálták a misebort is!

A betörők minden tetthelyen felforgatták a sekrestyéket, nyilvánvalóan pénz után kutatva, mert mindenhonnan csak a perselypénzt vitték el. A kegytárgyakat mindenütt meghagyták.

Meglehetősen sajátságos cselekmény, hogy az elkövetők minden templomban megkeresték a misebort és kivétel nélkül mindenütt bele is ittak.

A rablássorzatról érdeklődtünk a rendőrség pozsonyi szóvivőjéjénél is, egyelőre nem kaptunk választ. Amint tájékoztatást kapunk, közzétesszük azt.

-para-