Több embert megkéselt egy támadó Münchenben!

Egy támadó többeket megkéselt szombat délelőtt a németországi Münchenben - jelentette internetes kiadásában a Bild című lap, hozzátéve, hogy a sérültek közül senki nincs életveszélyben.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a helyszínről elmenekült támadót, akinek indítéka egyelőre nem ismeretes.

A rendőrség közlése szerint a késelő öt helyszínen támadott áldozataira, összesen négy vagy öt embert sebesített meg könnyebben.

Az első helyszín a belvárosi Rosenheimer tér volt. A további eseteket a Paulaner térről és a Ständler utcáról jelentették. A hajsza miatt a városban több helyszínről is szirénaszó hallatszik.

A rendőrség egy negyven év körüli, hátizsákos férfit keres, aki egy fekete kerékpárral közlekedik. Személyleírást is közöltek róla. A rendőrség Twitter üzenő oldalán felszólította a lakosságot, információkkal segítsék munkájukat, hogy mielőbb elfoghassák a tettest.

A bajor fővárosban 2016 júliusában egy tettére régóta készülő 18 éves, német-iráni állampolgárságú ámokfutó tüzet nyitott az Olympia bevásárlóközponttal szemben lévő gyorsétteremben, illetve előtte és a bevásárlóközpontban, összesen kilenc ember halálát okozva, majd végzett magával. Támadásának 35 sebesültje is volt.


MTI/para