További négy Alien-film várható a jövőben

Mindezt egy interjúban árulta el Ridley Scott, aki azt is felfedte, hogy mikor fog játszódni a következő rész - írja a 24.hu.

Már csak két hónapot kell várni az év egyik legvérfagyasztóbb produkciójaként közelgő Alien: Covenant című sci-fi horrorra, amelyet ismét Ridley Scott rendez.

A 79 éves mester a napokban Fandango nevű portálnak adott interjút, amelyben izgalmas és kicsit meghökkentő dolgokat árult el a 38 évvel ezelőtt általa indított Alien-franchise jövőjével kapcsolatban:

Még lesz egy film mielőtt mondhatni szabályosan, logikailag és az óramű járásának megfelelően elérkezünk az eredeti (A nyolcadik utas: a Halál) sztorijának kezdetéhez. Tehát úgy fognak következni, hogy Prometheus – Awakening – Covenant. Amennyiben az új és a következő is sikeres lesz, úgy még mindenképpen további három készül.

– magyarázta a rendező, akinek ezzel sikerült komoly ámulatot keltenie, hiszen úgy fest, hogy

leleplezte a következő Alien-mozija címét, amely ezek szerint Alien: Awakening (Alien: Ébredés) lesz. Ráadásul ez nem minden, mert ha a filmek Scott által vázolt sorrendjét vesszük alapul, akkor az Awakening nem az idén érkező Covenant előtt, hanem utána fog játszódni.

Mindazonáltal többet nem mondott a kalapból váratlanul előhúzott Awakeninggel kapcsolatban, így egyelőre rejtély marad, hogy ez a film most akkor a Prometheus folytatása, vagy az Alien: Covenant előzménye lesz igazából, avagy ezektől teljesen függetlenül fog időben a kettő között játszódni.

Az előrevetített négy Alien-mozi mellett természetesen az Alien: Covenant-ről is faggatták a filmest, aki úgy fogalmazott, hogy az új installáció nemcsak “véresebb”, de “okosabb” is lesz az előzőeknél:

Néhány érdekes kérdést teszünk fel a mesterséges intelligenciával, annak a világban betöltendő helyével, az emberek ellen fordulásának lehetőségével és az olyasforma faji megkülönböztetéssel kapcsolatban, mint ahogyan Roy Beattyt kezelték (a Szárnyas fejvadászban).

Úgy fest tehát, hogy még a vártnál is hangsúlyosabb szerep jut majd a filmben Michael Fassbendernek, aki ezúttal nem egy, hanem két androidot fog megformálni. Mellette többek között Katherine Waterston, Billy Crudup, James Franco, Danny McBride, továbbá a Dr. Elizabeth Shaw szerepében visszatérő Noomi Rapace és a Peter Wayland-et megint eljátszó Guy Pearce alkotja a film szereplőgárdát.

Az Alien: Covenant egy nappal az amerikai bemutató előtt: május 18-án fog a magyar mozikba kerülni.

24.hu