Trump elítéli a londoni támadást és "proaktív" lépéseket sürget

Donald Trump amerikai elnök elítélte pénteken az újabb londoni terrorcselekményt, s "proaktív" lépéseket szorgalmazott, így például az internet terrorista csoportok általi használatának jobb ellenőrzését.

Trump elítéli a londoni támadást és "proaktív" lépéseket sürget
Fotó: TASR/AP

"Újabb támadást hajtott végre Londonban egy pancser terrorista. Ezek beteg és tébolyult emberek, akik a Scotland Yard látókörében voltak. Proaktívaknak kell lennünk" - írta hajnali Twitter-üzenetében Donald Trump.

"Sokkal keményebben kell bánni ezekkel a pancser terroristákkal. Az internet a fő toborzó eszközük, amelyet el kell vágni, és jobban ki kell használni" - hangsúlyozta.

Az amerikai elnök kisvártatva egy másik Twitter-üzenetében ismét támadta azokat az erőfeszítéseket, amelyek a megpróbálják meghiúsítani a kormánya által elhatározott, hat muzulmán többségű ország állampolgáraira vonatkozó beutazási tilalmat, illetve a menekültek befogadásának korlátozását, hangsúlyozva, hogy a sokak által vitatott tilalomnak valójában még szélesebb körűnek kellene lennie.

"A beutazási tilalomnak sokkal szélesebb körűnek kellene lennie, keményebbnek és határozottabbnak, de ostoba módon, az nem lenne politikailag korrekt" - hangoztatta Trump a Twitter mikroblog oldalon.

Az amerikai legfelsőbb bíróság októberben tart meghallgatásokat a vonatkozó elnöki rendelet alkotmányosságáról.

(MTI)