Trumpot az oroszok moszkvai perverz szexpartikban való részvétellel zsarolhatják?

Oroszországnak kompromittáló személyes és pénzügyi információi lehetnek Donald Trump megválasztott amerikai elnökről – idézi a CNN amerikai hírtelevíziót az Index. A CNN arra a Trumpnak pénteken bemutatott hírszerzési jelentésre hivatkozik

Trumpot az oroszok moszkvai perverz szexpartikban való részvétellel zsarolhatják?
Fotó: TASR/AP

James Clapper, az országos hírszerzés igazgatója, John Brennan, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója és James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és Mike Rogers, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) vezetője pénteken tájékoztatta Trumpot az állítólagos orosz beavatkozásról az amerikai elnökválasztási folyamatba.

A hírszerző apparátus jelentéséhez egy kétoldalas jegyzet szerint egy az 1990-es években Oroszországban tevékenykedő volt brit hírszerzőt Trump ellenfelei bízták meg azzal, hogy gyűjtsön kompromittáló adatokat a New York-i milliárdosról.

A Trumpot kompromittáló személyes információk állítólag az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) birtokában vannak.

A jelentés szerint Trump perverz szexuális aktusokban vett részt Moszkvában, amit a FSZB megfigyelt. A dokumentum állítása szerint a megválasztott amerikai elnök Szentpéterváron szexpartikban is részt vett, de a szemtanúkat „elhallgattatták”.

Az oroszok hevesen tagadnak

Moszkvának nincsenek kompromittáló anyagai sem Donald Trump megválasztott amerikai elnökről, sem volt választási ellenfeléről, Hillary Clinton volt külügyminiszterről - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdai moszkvai sajtóértekezletén.

"Ez abszolút kacsa, abszolút kitaláció, abszolút nonszensz. A Kreml nem foglalkozik kompromittáló anyagok gyűjtésével" - mondta.

"Az ilyesmit ponyvaregénynek nevezik" - tette hozzá.

Index/mti/para