Ünnepeltek a szapi szépkorúak

Huszonöt éves a Nyugdíjas-szövetség helyi szervezete a csilizközi kisközségben.

Ünnepeltek a szapi szépkorúak
Berecki Edit elnök asszony és Miklós Ferenc polgármester (A szerző felvételei)

A negyed évszázad eseményeit Berecki Edit elnök asszony foglalta össze a csütörtök délutáni jubileumi összejövetelen. Egyebek mellett elmondta: 78 taggal indultak, közösségük jelenleg 130 főt számlál, az értékelt időszak alatt üdüléseket szerveztek, színházi előadásokon vettek részt, továbbá szüreti fesztiválokon, vásárokon, virágkiállításokon, országos, járási és kistérségi nyugdíjas-találkozókon, mindemellett évről évre felköszöntötték jubiláló társaikat, és nem maradtak ki a helyi közösségi programokból sem. A tisztségviselő köszönetet mondott a község korábbi és mai polgármesterének, Bartal Imrének és Miklós Ferencnek, illetve a képviselőknek az odafigyelésért, a gazdasági egységeknek az anyagi támogatásért.

Négyen az alapító tagok közül (balról): Jozef Krištoffy, Sárközy Lajos, Baráth Magdolna és Vass Elvira

A szervezet oklevéllel díjazta alapító elnökét, Jozef Krištoffyt, akit friss jubilánsként 90. születésnapja alkalmából is köszöntöttek tagtársai. Tárgyi jutalomban részesült három további alapító tag is: Sárközy Lajos, Vass Elvira és Baráth Magdolna.

A faluközösség nevében Miklós Ferenc polgármester köszönte meg a helyi nyugdíjasok társadalmi munkáját, és emlékplakettet adományozott szövetségüknek.

A jubileumi összejövetel további résztvevői

(lesz)