Várakoztatták a segélyhívón a megkéselt férfit, belehalt

A napokban kezdődött a tárgyalás annak a brit férfinak a halála ügyében, akit idén júniusban megkéseltek a nyílt utcán.

Várakoztatták a segélyhívón a megkéselt férfit, belehalt
Paul Millea

A 36 éves Paul Millea halálát féltékenységi dráma okozta, egy férfi arra gyanakodott, hogy Millea kiszemelte magának a várandós barátnőjét, ezért június 17-én megkéselte őt, és ott hagyta az utcán a vérző áldozatot.

A vád szerint Paul Millea tárcsázta a 999-es számot, és bejelentette, hogy mellbe szúrták, ám a segélyhívó operátora néhány kérdés után az automata várakoztatót játszotta be. A szürreális párbeszédben, amelynek a teljes szövegét közölték a lapok, Millea többször is elmondta:

„Megkéseltek. Meg fogok halni”, a diszpécser pedig állandóan azt szajkózta, hogy „Tartsa a vonalat”, de egyszer az automata ügyfélszolgálatot is bekapcsolta a megkéselt férfinak, aki azt hallhatta a vonalban, hogy a „hívások nagy száma miatt túlterheltek a vonalak”, ezért „szíves türelmét kérik”.

A vád szerint a mentőautó 40 perccel a hívás megkezdése után ért a helyszínre; a mentőszolgálat azonban azt állítja, hogy a kiérkezési idő mindössze 8 perc volt. Mindez sajnos már nem változtat a tényen, hogy Paul Millea hajnalban a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Gyilkosát 22 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

(24.hu/Mirror/Liverpool Echo)