Veszélyben a galántai nevelőintézet akkreditációja, szexuális visszaélés miatt emeltek vádat

A munka-, család- és szociális ügyi minisztérium tájékoztatása szerint augusztus 23-án döntenek a galántai Čistý deň (Tiszta Nap) nevelőintézet akkreditációjáról.

Veszélyben a galántai nevelőintézet akkreditációja, szexuális visszaélés miatt emeltek vádat
Fotó: TASR

A tárca közlése szerint augusztus 23-ra hívták össze az Akkreditációs Bizottságot, hogy döntsenek a reszocializációs központ működési engedélyéről.

Pénteken kiderült, a napokban vádat emeltek az intézet egyik volt alkalmazottja ellen, akit szexuális visszaéléssel gyanúsítanak.

A munka-, család- és szociális ügyi minisztérium augusztus 9-én eltörölte arra vonatkozó döntést, hogy nem vonják vissza a galántai nevelőintézet akkreditációját. A tárca szóvivője közölte, csupán ideiglenesen tartják fenn a reszocializációs intézet akkreditációját.

Az Akkreditációs Bizottság a döntés során figyelembe veszi a korábbi körülményeket, illetve azokat a tényeket is, amelyekre az elmúlt időben derült fény.

A szóvivő megjegyezte, a gyermekek védelme szempontjából szükség van a függőség leküzdését biztosító intézetekre, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságos körülmények közt legyenek a gyógyulási szakaszban.


TASR/para