Vízkelet

Szalmabálázó lobbantotta fel a tüzet Vízkeletnél

Hétfőn délután a Vízkeletre riasztották a galántai tűzoltókat.

Szalmabálázó lobbantotta fel a tüzet Vízkeletnél
Helyszíni tűzoltósági felvételek

Délután fél ötkor egy szalmabálázóban keletkezett tűz, amely átterjedt a tarlóra és a már kész szalmabálákra is. A tűz gyorsan terjedt, Galántáról és Szeredről érkeztek tűzoltók amegfékezésére, emellett besegítettek a hidaskürti, nagyfödémesi és feketenyéki önkéntesek is - tájékoztatott Júlia Kedrová, a kerületi tűzoltóság szóvivője.

A tűzoltók egy C-, illetve két B-tömlővel estek neki a lángoknak, és szerencsére sikerült viszonylag hamar eloltaniuk a tüzet.

Kiderült az is, hogy a szalmabálázóban történt műszaki hiba okozta a tüzet, aminek következtében a tulajdonosnak 25 ezer eurós közvetlen anyagi kára keletkezett.

(para)

Munkagép égett szét Vízkeleten

Hétfőn éjszaka egy raktár előtt álló munkagép és a mellette lévő szalma égett a galántai járásbeli faluban – számolt be a Paraméternek Júlia Kedrová, a Nagyszombati Kerületi Tűzoltóság szóvivője

Munkagép égett szét Vízkeleten
Fotó: Tűzoltóság

A galántai tűzoltók késő este, 23 órakor kapták a riasztást, miszerint egy rakodógép és a közelében álló szalmaboglya lángokban áll Vízkeleten. Mire a helyszínre értek, a szóvivő közlése szerint már égett az egész munkagép, és mintegy tíz méteren a szalma is.

Egy magas nyomású és egy ún. C tömlővel kezdték meg az oltást, fokozatosan szétgereblyézve, szétterítve az égő szalmát.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet, a közvetlen anyagi kár azonban eléri a 2 ezer eurót.

(para)

CIKI: Sampont lopott a pap, és állítólag mellet villantott a hitoktatónő Vízkeleten

Patthelyzet a környékbeli katolikusoknál.

CIKI: Sampont lopott a pap, és állítólag mellet villantott a hitoktatónő Vízkeleten
Fotó: freeimages.com

A katolikus pap lopott egy helyi boltban, a hitoktatónő pedig állítólag a melleiről töltött fel képet a Facebookra. Most nincs ki oktassa a hittant a galántai járásbeli falu alapiskolájában - írja a Noviny.sk.

A helyi katolikus paphoz három község tartozik: Vízkelet, Hidaskürt és Feketenyék. Vízkelet polgármestere, Nagy Pál a Joj TV-nek beszélt arról, hogy szeptember 1-jétől nincsen hitoktató a faluban, mivel a pap állítólag rákényszerítette a nőt, hogy felmondjon az inkriminált fotó miatt. A tanítónő azonban tagadja, hogy feltöltött volna ilyen fényképet.

Ugyanakkor a papnak is vaj van a fején, hisz lopáson kapták. "A rendőrség is megerősítette, én kértem erről igazolást. Ő maga sértette meg az Úr parancsolatait, egy tolvaj" - jegyezte meg.

Azt, hogy új hitoktató jöhessen a faluba, a helyi papnak is jóvá kellene hagynia, csakhogy ő nem megy bele. "Azt mondta, hogy szeretné ő tanítani a gyerekeket, én viszont nem szeretném, mert kiderült, hogy lopott. Hazudott a szentmisén az oltár előtt" - fogalmazott a polgármester. Hozzátette, hogy kérte az érsekséget, hogy engedélyezzék egy új hitoktató felvételét.

A Joj TV megkereste a papot is, de ő nem kívánt nyilatkozni. Azt sem akarta megmondani, hogy mégis honnan tudta, hogy a hitoktatónő a saját melleiről tett közzé fényképet.

Dušan Kolenčík, a Nagyszombati Érsekség szóvivője kifejtette, hogy megvizsgálják az ügyet, és miután a vizsgálat véget ért, állást foglalnak.

A rendőrség részéről Mária Linkešová nagyszombati kerületi szóvivő megerősítette azt a hírt, hogy valóban lopáson kapták a papot. Közlése szerint kis értékű lopásról volt szó, és a rá kiszabott bírságot a helyszínen megtérítette.

Noviny.sk/para

IDŐJÁRÁS: Napközben forróság, este viharok jöhetnek

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése vasárnap éjszakára és hétfőre.

Aktuális
Ma
kedd
szerda
POZSONY
12 °C
26 °C / 12 °C
23 °C / 15°C
25 °C / 13 °C
DUNASZERDAHELY
10 °C
27 °C / 10 °C
23 °C / 13°C
25 °C / 13 °C
KOMÁROM
11 °C
27 °C / 11 °C
24 °C / 15°C
26 °C / 13 °C
PÁRKÁNY
10 °C
26 °C / 10 °C
24 °C / 14°C
25 °C / 13 °C