10 ezer eurós zsákmánnyal lépett meg a tolvaj a gútai ékszerészetből, csak egy óriási papírlapra volt szüksége (VIDEÓ)

2022. augusztus 17. - 10:23 | Régió

A rendőrség a nyilvánosság segítségét kéri egy férfi azonosításában, aki 10 ezer euró értékben gyűrűket lopott el egy gútai (Komáromi járás) ékszerészetből.

A TV JOJ riportja szerint egy baseball-sapkát és szájmaszkot viselő férfi néhány perccel zárás előtt tért be a gútai ékszerészetbe, a kezében egy hatalmas papírlapot tartott, rajta írással. A kb. 180 centiméter magas, legfeljebb 30 éves férfi elkezdett értetlenül halandzsázni a román és angol nyelvet keverve.

A fickó a tulajdonoshoz fordult, miközben a papírlappal letakarta a pulton lévő kazettákat, benne ékszerekkel. Az ékszerészetben minden árut a széfbe helyeznek éjszakára, és mivel épp zárni készültek, számos kazettát a pultra raktak.

A fickó nem sokkal később sarkon fordult, majd távozott. Ezt követően vették észre, hogy az egyik kazetta eltűnt. A kamerák rögzítették, ahogy a fickó beszáll egy ezüstszínű Audi A3-ba – vélhetően a tettestársa ott várt rá.

Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a férfi 10 ezer euró értékben lopott el gyűrűket, mégpedig olyan módon, hogy a papírlappal letakarta a kazettát, majd a kezével hozzáfogta és kivitte az üzletből. Senki sem vette észre a lopás pillanatát, a biztonsági kamera felvétele is már csak azt mutatja, hogy hiányzik az egyik tárolórekesz.

A TV JOJ információi szerint a férfi hasonló trükköt próbált eljátszani a szomszédos bankban, illetve kaszinóban, de állítólag más városban is kísérletet tett a lopásra.

(TV JOJ)