10 ezer eurót zsákmányolt, majd menekülés közben elhagyta azt a pozsonyi motoros bankrabló!

Ismeretlen férfi rabolt ki csütörtökön délután fél ötkor egy bankot a pozsonyi Saratovská utcában.

10 ezer eurót zsákmányolt, majd menekülés közben elhagyta azt a pozsonyi motoros bankrabló!
A rendőrség által közzétett felvételek

Miután a férfi bement a bankba, ráfogta fegyverét az egyik alkalmazottra, aki pedig félelmében kb. 10 ezer eurót adott át neki egy táskában. A bankban ekkor még több ügyfél is tartózkodott, de szerencsére sem ők, sem az alkalmazottak nem sérültek meg.

A rabló ezután felült egy sportmotorra, és elhajtott a helyszínről. A pozsonyi gépesített készenléti egység (PMJ) rendőrei azonban rácuppantak és üldözőbe vették. Eközben a motoros elveszítette a táskát, nem sokkal később azonban a Lafranconi híd környékén lelécelt a rendőrök elől Ligetfalu irányába.

Kiderült az is, hogy menekülés közben felrobbant a táskába helyezett festékbomba, amivel tulajdonképpen értéktelenné vált a benne lévő pénz. Ezt is észlelhette a rabló, és elképzelhető, hogy emiatt nem kellett már neki a zsozsó. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy ő is kapott a festékből.

A rendőrök intenzíven keresik a tettest, egyúttal felhívták a nyilvánosság figyelmét, hogy amennyiben valaki bármilyen információval rendelkezik róla, jelezze azt a 158-as segélyhívón, vagy bármely rendőrőrsön.

(parameter)