100 év képekben – kiállításmegnyitó a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában

2018 december 13-án, csütörtökön 15:30-kor a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma galériájában kerül sor a 100 év képekben című időszaki kiállítás megnyitására.

"Azóta, hogy 1918 és 1920 között megváltoztak régiónk államhatárai, csupán négy emberöltő telt el. Ha azonban azt nézzük, hogy mennyit változott a körülöttünk lévő világ – a használati tárgyaink, szokásaink, életmódunk – mintha évszázadok teltek volna el. A kiállításon látható képek ennek a közösségnek és az általuk lakott Dél-Szlovákiának a változását, átalakulását kívánják bemutatni. Nem a teljesség igényével, hanem csupán egy-egy mozzanatot felvillantva a múltból: hétköznapokat és ünnepi pillanatokat, örömteli perceket és fájó emlékeket, egyszóval egy közösség életét" - áll a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának sajtóhírében.

A kiállítás létrehozásában közreműködött a Fórum Kisebbségkutató Intézet és a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás. Anyagilag a Kisebbségi Kulturális Alap 2018 támogatta.

A kiállítás 2019. január 31-ig tekinthető meg a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának galériájában, a Žižka utca 18. alatt Pozsonyban.


(-)