102,4 MHz: Tekerj a Pátriára Szencen és környékén!

2018. március 27. - 08:59 | Belföld

A magyar nyelven sugárzó közszolgálati Pátria Rádió immár FM-hullámhosszon is fogható Szencen és környékén - tájékoztatott hétfőn a sugárzást biztosító Towecom.

102,4 MHz: Tekerj a Pátriára Szencen és környékén!
Forrás: RTVS

A magyar nyelvű Pátria Rádió a hét minden napján, reggel hattól este hatig sugároz, adása Szencen a 102,4 MHz-es hullámhosszon érhető el - a középhullámú vételnél sokkal magasabb minőségben.

Felkészül: Dunaszerdahely

Tavaly november 1-jén született döntést arról, hogy Szencen FM-frekvenciát kap a Pátria Rádió, majd november 22-én bejelentették, hogy Dunaszerdahelyen is fogható lesz FM-hullámhosszon a közszolgálati rádió adása. Egyelőre nem tudni mikor, azonban ez hamarosan bekövetkezhet - legalábbis erre lehet következtetni Rigó Konrád (Híd) kulturális államtitkár szavaiból, aki a szenci frekvenciabővítés kapcsán kedden így nyilatkozott a Paraméternek:

"Igaz, az RTVS-ben történt vezérigazgató-váltás késlelteti a Pátria új frekvenciáinak üzembe helyezését, de a lényegen ez sem változtat: fejleszteni akarjuk a magyar nyelvű rádió- és tévéadást Szlovákiában. Az, hogy egy új FM-frekvencián is szól a rádió, fontos lépés, de ez nem az utolsó. Folytatjuk!"

(parameter)