11 éves kisfiút molesztált egy felnőtt férfi!

2019. október 12. - 08:05 | Régió

A rendőrség az eset érzékenységére való tekintettel nem árult el részleteket.

11 éves kisfiút molesztált egy felnőtt férfi!
Illusztráció

Egy felnőtt férfi molesztált egy 11 éves kisfiút Mezőlaborcon. A szeptemberben történt esetet szexuális visszaélés súlyos bűncselekményeként vizsgálják. A Joj TV információi szerint a kisfiút a férfi a buszállomásig követte, azután viszont nem tudni mi történt.

Jana Ligdayová kerületi rendőrségi szóvivő közölte, hogy tekintettel a sértett korára és az eset érzékenységére egyebet nem árulhatnak el.

Szakemberek szerint gyakoribb, amikor kislányokat molesztálnak, a kisfiúkkal szemben elkövetett szexuális visszaélések mintegy 20%-ot tesznek ki.

"Amennyiben ez hosszútávon történik, a gyermek viselkedése megváltozik. Vagy a saját szüleivel, testvéreivel szemben is ellenséges lesz, vagy akár az emésztésével is gondok akadhatnak, esetleg rosszul fog aludni" - árulta el Danica Caisová szexológusnő a televíziónak.

Egyetlen esetet viszont szerinte szinte lehetetlen leleplezni, ha csak a gyermek nem árulja el a szüleinek. Úgy véli, egyetlen esetnél javarészt idegen az elkövető, míg ismétlődő eseteknél ismerős vagy rokon.

(Joj TV)