11 hetes koronavírusos kisbabájával a kórházban az édesanya, aki jól odaszólt a panaszkodóknak

2020. április 18. - 08:35 | Külföld

A súlyos tünetekkel küzdő 11 hetes kisbaba, Ares brit édesanyja beszólt azoknak, akik nap mint nap panaszkodnak a korlátozások miatt - írja a Nový Čas a Metro hírújságra hivatkozva.

11 hetes koronavírusos kisbabájával a kórházban az édesanya, aki jól odaszólt a panaszkodóknak
Fotó: Nový Čas / Metro

Az anyuka nem becsülte alá a fenyegetést és nem járt el otthonról a kicsivel. A férjének viszont dolgoznia kell a Tescóban, és vélhetően onnan hozhatta haza a vírust.

"Christiannak dolgoznia kell, és meggyőződnie afelől, hogy a Tescónak elegendő élelmiszere van arra, hogy nap mint nap kifosszátok" - üzente Jodie egy státuszüzenetében a közösségi oldalán.

"Míg ti azért panaszkodtok, hogy nem mehettek ki hosszú sétákra, addig a kisbabánk Covid-19-ben szenved. Ha nem vagytok olyan létfontosságú munkaerő, maradjatok, kérlek otthon!" - fogalmazott.

Húsvét hétvégéjén kezdődtek a gondok a kisbabával. 39 fok fölé szökött a láza, ám mikor először a sürgősségi ügyeletre hívott, azt tanácsolták neki, hogy próbálja meg a kicsit otthon kigyógyítani. Mikor a tünetek tovább romlottak, újra behívott, majd azt mondták neki, vigye be a kicsit. A kórházban viszont először telenyomták antibiotikummal, és csak a biztonság kedvéért végezték el rajta a koronavírus-tesztet, ami pozitív lett.

"Kirázott a hideg, és sírhatnékom volt, mert a Covid-19-re jelenleg nincs gyógymód. Csak várni és reménykedni tudunk. Az orvosok mindent megtesznek, de a kicsi így is Isten kezeiben van" - húzta alá az édesanya.

Mivel szoptatja a kicsit, mellette maradhatott, de az etetésen kívül csak a szoba túlsó sarkában lehet, ahonnan egy bébicsősszel folyamatosan figyeli őt.

Szerencsére az elmúlt napokban aztán javulásnak indult a kicsi állapota, és úgy néz ki, a hétvégén hazaengedik őket.

(Nový Čas)

Címkék: koronavírus, kisbaba