11 millió eurót osztanak szét a cégek közt, hogy kompenzálják a magas energiaárak okozta kiesést

2021. november 22. - 12:58 | Belföld

Környezetvédelmi Alap idén 11 millió euróval járul hozzá a szlovákiai vállalatok kompenzálásához a magas energiaárak okozta veszteségek csökkentésére.

11 millió eurót osztanak szét a cégek közt, hogy kompenzálják a magas energiaárak okozta kiesést
Ján Budaj (Fotó: TASR)

Ezt Ján Budaj (OĽaNO) környezetvédelmi miniszter jelentette be hétfőn a Zöld megújulás a pandémia után című energetikai konferencián.

„Annak ellenére, hogy a Környezetvédelmi Alap eredeti terve más volt, az igazgató arról tájékoztatott, hogy az év végéig 11 millió euróval tudja támogatni az energetikát és a szlovákiai ipart” – közölte Budaj.

Budaj Igor Matovic pénzügyminiszterrel és Eduard Heger miniszterelnökkel (mindketten OĽaNO) együttműködve hosszú távú nemzeti stratégiát akar kialakítani a klímaváltozás elleni harc terén az energetikától nagyban függő vállalatokra fókuszálva. Budaj a Modernizációs Alapot is szeretné bevonni ebbe a konstrukcióba.

A vállalkozók már többször is bírálták a környezetvédelmi tárcát – amelyhez a Környezetvédelmi Alap tartozik – az alacsony kompenzációk miatt, ami a széndioxid-kibocsátás csökkentésével járó terheket illeti.


(TASR)