Színvonalas karateszemináriumon vettek részt a dunaszerdahelyi Motobu Kai White Raven karate klub tagjai

camera

11

Színvonalas karateszemináriumon vettek részt a dunaszerdahelyi Motobu Kai White Raven karate klub tagjai

Fotók: Motobu Kai White Raven 

Megosztás

Szemináriumon vettek részt április végén a Motobu Kai White Raven dunaszerdahelyi karate klub tagjai Egerben.

A karateszemináriumot Carlos Molina 9. danos shito ryu karate nagymester irányította, aki személyes tanítványa volt Kenei Mabuninak. Az edzőtábort a magyarországi Dento Shito-ryu szervezet szervezte amellyel a dunaszerdahelyi karate klub a shito ryu stílus révén és a határon átívelő magyar-magyar karatebarátságnak is köszönhetően jó kapcsolatokat ápol.

Jelentős tapasztalatokkal gazdagodva érkeztek haza a klub tagjai. A karatékák az igazi ősi forrásból fakadó harci shito ryut gyakorolhatták.

Bunkai, Kurulunfa, Oyadomarino Bassai katákat, tradicionális combat küzdelemet, valamint a  tradicionális karateedzés metodikai felépítését adta át tudásából a nagymester, amiből sokat tanulhattak a résztvevők.

A Motobu Kai White Raven Karate Klub célja, hogy a Kenyu Mabuni (a shito ryu stílus megalapítójának fia) által vezetett Dento Shito ryu Világszövetség tagja legyen Szlovákiából egyedüliként, amely esélyt adna a klubban gyakorlóknak, illetve a klub jövendőbeli növendékeinek, hogy a hamisíthatatlan, igazi okinawai-japán forrásokból tanulhassanak.

A klub köszöni a támogatónak, az Aktaon – elektromos szaküzletnek, hogy eljuthattak a karatékák a magas színvonalú edzőtáborba.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program