Európa-liga: Újabb Roma-Leverkusen párharc a fináléért

camera

1

Európa-liga: Újabb Roma-Leverkusen párharc a fináléért

Fotó: TASR/AP 

Megosztás

A tavalyi évhez hasonlóan idén is az AS Roma és a Bayer Leverkusen vívja egymással a labdarúgó Európa-liga egyik elődöntőjét, ezúttal viszont az olasz együttes egy csúcsformában lévő riválissal kerül szembe.

A legutóbbi szezonban a Roma 1-0-s összesítéssel búcsúztatta Xabi Alonso együttesét, mely a mostani kiírásra olyannyira megtáltosodott, hogy a Bundesligát már megnyerte és egyetlen tétmérkőzést sem veszített a szezonban. A gyógyszergyáriak veretlenségi sorozata már 46 meccsből áll.

A párharc esélyesének így a Leverkusen tekinthető, ugyanakkor a rómaiak kiválóan teljesítenek Daniele De Rossi irányításával, aki januárban váltotta a kispadon Jose Mourinhót. Ráadásul a Farkasok évek óta kiemelkedően szerepelnek a nemzetközi porondon, az idei sorozat a negyedik év, amikor elődöntőbe jutottak valamelyik kupában, és most megszakítás nélkül harmadszor kerülhetnek fináléba. Két éve ugyanis megnyerték a Konferencia-ligát, míg tavaly az El-döntőjében veszítettek.

A másik elődöntős párharcban az Atalanta az Olympique Marseille-jel csap össze. Az első mérkőzést csütörtökön a francia kikötővárosban rendezik.

Az utóbbi hetekben mutatott forma alapján az olaszok tekinthetők az esélyesnek, a bergamói gárda ugyanis az előző körben a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpoolt búcsúztatta, majd egészen kiváló játékkal bejutott az Olasz Kupa döntőjébe, a Serie A-ban pedig három meccse veretlen.

A francia bajnokságban hetedik Marseille a nyolc között a Benficával vívott kiélezett csatát, melyből büntetőpárbaj végén került ki győztesen.

Európa-liga, elődöntő, 1. mérkőzések:

csütörtök:
Olympique Marseille (francia)-Atalanta (olasz) 21.00
AS Roma (olasz)-Bayer Leverkusen (német) 21.00

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program