Újdonságot vezetnek be az önkiszolgáló pénztáraknál az üzletekben

camera

1

Újdonságot vezetnek be az önkiszolgáló pénztáraknál az üzletekben

Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció 

Megosztás

Néhány boltban már bevezették, de fokozatosan egyre több helyen találkozhatunk a kapuval, amelyet a számlán szereplő kóddal nyithatunk ki.

A Markíza riportja szerint ezek a biztonsági kapuk csak akkor engednek át, ha beszkenneljük a vonalkódot. Ezt az újdonságot először a Kauflandban vezették be, majd a Lidl néhány áruházában is, most pedig a Billa következik. Marek Kravjar, az áruházlánc szóvivője közölte, hogy fokozatosan mindegyik boltjukban megjelennek majd ezek a kapuk.

Mária Zerzanová, a Tesco PR menedzsere egyelőre csak annyit közölt, hogy mérlegelnek ilyen intézkedést.

Arra a kérdésre egyik áruházlánc sem válaszolt, miért kerül sor erre, ugyanakkor a Markíza úgy tudja, biztonsági reakcióként arra, hogy az ilyen önkiszolgáló kasszáknál megnőtt a lopások száma.

Az önkiszolgáló pénztárakon kívül hamarosan önkiszolgáló boltokkal is találkozhatunk, a COOP Jednota ebben a hónapban nyitja meg első ilyen boltját.

Michal Švrček, a társaság informatikai és szolgáltatási részlegének vezetője elárulta, az első ilyen automatizált boltjuk Nagyszombat megyében lesz, az előttünk álló évben pedig összesen hét ilyent terveznek megnyitni.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program