A birkózók nagy ünnepe volt a Csallóközi Nagydíj

camera

1

A birkózók nagy ünnepe volt a Csallóközi Nagydíj

Heizer Erik (piros mezben), a három bősi győztes egyike 

Megosztás

A dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban kilenc ország kétszázötvenhat birkózópalántája csatázott a Csallóközi Nagydíj újabb felvonásán.

A Bősi Birkózó- és Sportklub nagyszabású kötöttfogású tornáján ezúttal három versenykategóriában – kezdők, fiatalabb és idősebb diákok – csatáztak a jövő reménységei a győzelemért. A létszámra való tekintettel három szőnyegen zajlottak a párharcok, melyeket honi és magyarországi FILA-bírók vezettek.

A birkózópalánták összecsapásait a torna díjátadásnál közreműködő sztárvendége, a magyarok olimpiai bajnoka, Növényi Norbert is megtekintette. A csapatversenyben Esztergom alakulata végzett az élen, szlovákiai klubok közül a legjobb eredményeket a vendéglátók produkálták.

A bősi tehetségek közül Heizer Erik, Rákóczi János és Lachkovič Gábor bizonyult súlycsoportja legjobbjának. Térségünk képviselői közül még a somorjaiak, madariak és a dunaszerdahelyiek produkáltak dobogós helyezést.

A viadal befejezését követően a bősiek francia (Bagnolet) vendégeikkel közös edzőtáborozáson csiszolják a fogásokat a Duna-parti nagyközségben.

Dél-szlovákiai érmesek:

Kezdők – 25 kg: 2. Ágh Attila (Dunaszerdahely), 3. Paradi Kevin (Madar); 27 kg: 3. Pőthe Zalán (Dunaszerdahely); 35 kg: 1. Heizer Erik (Bős); 38 kg: 2. Hakszer Balázs (Dunaszerdahely), 3. Pajli Ádám (Somorja); 42 kg: Lachkovič Gábor (Bős); 47 kg: 2. Liptai Tamás +55 kg: 2. Plavý Zoltán (mindkettő Somorja).

Fiatalabb diákok – 37 kg: Tóth Ádám; 57 kg: 2. Paradi Ferenc (mindkettő Madar); 62 kg: 3. Hegedűs Bence (Bős).

Idősebb diákok – 35 kg: 2. Megály Arnold (Madar); 3. Cicák Maroš 59 kg: 1. Rákóczi János; +85 kg: 3. Koczó Gergely (mindannyian Bős).

ái

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program