Megugrott a hibrid fenyegetések száma, megerősítették az iskolák, bizonyos szerkesztőségek és a parlament védelmét

camera

1

Megugrott a hibrid fenyegetések száma, megerősítették az iskolák, bizonyos szerkesztőségek és a parlament védelmét

Fotó: TASR 

Megosztás

Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány csütörtöki sajtótájékoztatóján megerősítette, a Főügyészség hírzárlatot rendelt el a kormányfő ellen szerdán elkövetett merénylet részletei kapcsán.

A rendőrfőnök hozzátette, vizsgálják, miként szivároghatott ki a gyanúsított igazolványképe, egyelőre nincs információja ezzel kapcsolatban. Úgy tudja, valamelyik rendőrtől szivároghatott ki a felvétel, amelyen a merénylő a rendőrség épületében arról beszél, miért lőtte meg a miniszterelnököt. Egyelőre egyetlen rendőrt sem függesztettek fel a történtek miatt.

Solák elmondta, fokozzák a közjogi méltóságok és az újságírók védelmét, és mindent megtesznek a biztonságuk érdekében. Megjegyezte, vizsgálnak politikusok és bizonyos személyek ellen irányuló fenyegetéseket.

A rendőrfőnök arról sem tájékoztatott, hogy indítványozni fogják-e a támadó előzetes letartóztatását, ugyancsak az embargóra hivatkozott.

Solák szerint szerdától jelentősen megugrott a hibrid fenyegetések száma. Megerősítették az iskolák védelmét, valamint fokozták a rendőri jelenlétet a parlamentben és több szerkesztőségben is.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program