Elképzelhető, hogy nem egyedül készült a Fico elleni merényletre a támadó, de HOAX, hogy segített neki a videón látható páros

camera

1

Elképzelhető, hogy nem egyedül készült a Fico elleni merényletre a támadó, de HOAX, hogy segített neki a videón látható páros

Fotó: TASR 

Megosztás

A kormány nyomozócsoportot hozott létre, amely a Robert Fico miniszterelnök elleni merénylet kivizsgálásán dolgozik.

Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter vasárnap délután arról tájékoztatott, egyik verzió az, hogy a támadó, Juraj Cintula mégsem magányos farkasként, egyedül követte el a kormányfő elleni merényletet.

A miniszter szerint arra is alapoznak, hogy két órával a merénylet után valaki törölte az elkövető kommunikációs, valamint Facebook-előzményeit.

“De nem ő törölte ki, és valószínűleg a felesége sem” – mondta Matúš Šutaj Eštok.

Robert Kaliňák szerint Juraj Cintula felesége vélhetően nem rendelkezik olyan ismeretekkel, hogy képes lett volna törölni a kommunikációt. Hozzátette, a támadó már őrizetben volt, amikor a kommunikációs előzményeit törölték.

A belügyminiszter a sajtótájékoztatón cáfolta, miszerint a támadóval együttműködött két személy, akikre egy Magyarországon készült TikTok-videóban hívták fel a figyelmet. A videóban – amely futótűzként terjedt, pár nap alatt 900 ezren tekintették meg – azt fejtegetik, hogy a férfi és a nő a kordont tarthatták, amely mögött a támadó tartózkodott. Elmondta, egy vak nőről és hallássérült élettársáról van szó. A miniszter nyomatékosította, álhír, hogy a videón látható két személy segített a merénylőnek.

Robert Fico miniszterelnököt szerdán több lövés érte a handlovái kihelyezett kormányülést követően. A miniszterelnököt kórházba szállították, ahol öt órán át műtötték. Állapota jelenleg stabil, de továbbra is súlyos. Az elkövetőt a helyszínen elfogták.

Kapcsolódó hírek:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program