Felmérés: A Smer nyerné az európai parlamenti választásokat

camera

1

Felmérés: A Smer nyerné az európai parlamenti választásokat

Fotó: TASR 

Megosztás

Az Ipsos ügynökség Denník N számára készített közvélemény-kutatásából kiderül, az európai parlamenti választásokat most a Smer nyerné meg.

A válaszadók 24,4 százaléka szavazna Robert Fico pártjára az európai parlamenti választásokon. A Progresívne Slovensko nem sokkal marad le tőlük, a válaszadók 23,5 százaléka szeretne szavazni Michal Šimečka pártjára, írja a Denník N.

Utána a Hlas következne 10,3 százalékkal. Ez lényegesen kevesebb, mint amit a korábbi parlamenti választási felmérések mutattak.

Az Ipsos ügynökség a Denník N számára egyúttal arról is megkérdezte az embereket, kire szavaznának egy esetleges parlamenti választáson.

A Republika továbbra is 9 százalékkal jutna be, illetve helyet kapna a KDH (7,1 százalék), az SaS (5,7 százalék) és a Slovensko mozgalom is 5,3 százalékos támogatottsággal az Európai Parlamentbe.

A vonal alatt végezne a Magyar Szövetség (4,8 százalék) és az SNS (4 százalék). A Demokrati (3,4 százalék) szintén nem jutna be a parlamentbe. A szélsőséges ĽSNS-re csak a válaszadók 1,7 százaléka szavazna.

Ha az EP-modell alapján osztanák el a székeket az Európai Parlamentben, a Smer és a PS négy-négy széket szerezne, a Hlas és a Republika kettőt, a KDH, az SaS és a Slovensko pedig egyenként egy széket.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program