Meghalt egy 15 éves fiú a házibuliban, barátai lefotózták a holttestét és feltették a közösségi hálóra

camera

1

Meghalt egy 15 éves fiú a házibuliban, barátai lefotózták a holttestét és feltették a közösségi hálóra

Illusztráció (Fotó: Rendőrség - Facebook) 

Megosztás

Életét vesztette egy 15 éves fiú Rozsnyón, egy házibuliban, amelyen állítólag tudatmódosító szerek is előkerültek. Barátai ahelyett, hogy elsősegélyben részesítették volna, fotókat készítettek róla, amit a közösségi hálón is megosztottak.

A fiatalok egy házban szórakoztak éjszaka, reggel viszont egyikük, egy 15 éves fiú nem ébredt fel. Barátai csak a kora délutáni órákban hívtak hozzá mentőt, ők viszont már nem tudtak rajta segíteni – az orvos csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A rendőrség vizsgálja, hogy pontosan mi történt a házban, illetve miért csak később hívtak hozzá mentőt.

A fiú barátai a TV JOJ-jal közölték, hogy valószínűleg túladagolta magát, mivel a buliból nem hiányzott az alkohol és egyéb tudatmódosító szerek sem. A rendőrség megerősítette, hogy vizsgálja annak lehetőségét, hogy a fiú valamilyen tudatmódosító szer használatának következtében hunyt el. Ennek megerősítésére, illetve cáfolására toxikológiai vizsgálatot végeznek el.

A fiú a kereskedelmi akadémia első osztályának tanulója volt, az iskola nem volt hajlandó nyilatkozni a történtekkel kapcsolatban. A Kassa Megyei Önkormányzat részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak.

Az iskola diákjai azt az utasítást kapták, hogy ne nyilatkozzanak a történtekkel kapcsolatban, illetve ne osszanak meg semmilyen fotót. A legmegdöbbentőbb az egészben, hogy néhányan fotót osztottak meg a halott fiúról a közösségi hálón, amihez gyalázkodó szöveget mellékeltek.

A rendőrség halálokozás ügyében indított nyomozást, és egyúttal felszólítja a fiatalokat, hogy ne próbáljanak ki tudatmódosító szereket.

EP-választási interjú:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program