Újabb videó bizonyítja, hogy Fico merénylője kedélyes viszonyt ápolt az egyik félkatonai szervezettel

camera

1

Újabb videó bizonyítja, hogy Fico merénylője kedélyes viszonyt ápolt az egyik félkatonai szervezettel

Facebook (Slovenskí Branci)  

Megosztás

A Denník N napilap a Respekt hetilappal együttműködve ismeretlen felvételeket szerzett meg Juraj C.-ról, ahol a későbbi merénylő a Slovenskí branci nevezetű félkatonai szervezet tagjaival együtt szerepel.

A szlovák miniszterelnök ellen a múlt héten merényletet elkövető Juraj C. annyira szimpatizált a szélsőséges szervezettel, hogy több megmozdulásukon is szerepelt. Az egyik eseményükön verset szavalt, és szépen meg is tapsolták érte. Egy másik helyszínen meg beszédet mondott a társaság akcióján a most  71 éves férfi.

Közben Robert Kaliňák, a miniszterelnököt helyettesítő védelmi miniszter arról elmélkedett egy sajtótájékoztatón, hogy Juraj C. azért bukkant fel a Slovenskí branci gyűlésein, hogy felszólítsa a katonai egyenruhában megjelenteket, ne használjanak fegyvert. Ezen a sajtóesemények a belügyminiszter is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a már letartóztatott merénylő azért látogatott el korábban ezekre a rendezvényekre, hogy békés hozzáállásra beszélje rá az egybegyűlteket.

Az alábbi videón nyoma sincs annak a nézeteltérésnek, amiről Kaliňák beszélt, sőt, azt látni, hogy Juraj C. nagyon kedélyesen eldumálgat a félkatonai társaság vezetőjével, Peter Svrčekkel. A későbbi merénylőnek annyire bejött az említett félkatonai “parádézgatás”, hogy ezt követően rakta fel 2016-ban a Facebookra azt az írását, amelyikben a neonáci egyesületet önzetlenül lelkesnek tüntette fel, amelyiknek a tagjai állami utasítás nélkül készek a cselekvésre egy olyan passzív társadalomban, mint amilyen a szlovákiai. 

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program