Két gyerek is kritikus állapotban volt, miután a részeg fószer a tömegbe hajtott a gulyásfőzőversenyen

camera

1

Két gyerek is kritikus állapotban volt, miután a részeg fószer a tömegbe hajtott a gulyásfőzőversenyen

Forrás: Joj TV 

Megosztás

Az egyik gyereket, akit mentőhelikopterrel vittek kórházba, meg kellett operálni. A gázoló a rácsok mögött töltötte az éjszakát.

Mint arról korábban beszámoltunk, emberek közé hajtott egy terepjáró szombaton délután egy gulyásfőző versenyen Červená voda községben, a Sabinovi járásban. Az eseményen több százan voltak. Szemtanúk elmondása szerint az incidenst veszekedést előzte meg, aminek következtében az egyik férfi autóba ült, majd behajtott a tömegbe. Hat embernek okozott sérüléseket, majd elhajtott a helyszínről. A férfit a rendőrség Sabinov városában fogta el, két ezrelék volt az alkoholszintje.

Két gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett a gázolás miatt, hogy őket mentőhelikopterral szállították kórházba. Ladislava Šustová, a kassai Pasteur kórház szóvivője a Joj TV-nek elmondta, hogy a hozzájuk szállított gyermek műtéten esett át a baleseti sebészeten. Állapota stabil, az aneszteziológiai és intenzív osztályon fekszik.

Három sérültet szállítottak az eperjesi kórházba, az egyikük szintén gyerek, akit ugyancsak meg kellett operálni. Martina Pavliková, a Reiman kórház szóvivője közölte, a gyermek súlyos állapotban volt, a két felnőtt pedig, akit szintén odavittek, közepesen súlyos sérüléseket szenvedett.

A gázoló férfit őrizetbe vették és többször is megszondázták egymás után. Miközben mindegyik esetben elérte az alkoholszintje a 2 ezreléket. Közveszlyokozás, elsősegélynyújtás elmulasztása és ittas állapotban történt veszélyeztetés ügyében indult ellene büntetőeljárás.

Civilek a Fico-merényletről:

EP-választási interjúk:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program