Új üzletlánc érkezik Szlovákiába, az Actionnek és a KiK-nek jelenthet nagy konkurenciát

camera

1

Új üzletlánc érkezik Szlovákiába, az Actionnek és a KiK-nek jelenthet nagy konkurenciát

Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció 

Megosztás

Vélhetően új üzletlánc érkezik Szlovákiába a diszkontáruházak szegmensében. A Pepco Grouphoz tartozó Dealz üzletlánc két országban is terjeszkedni szeretne Közép-Európában, és köztük van Szlovákia is. A Dealz széles választékáról ismert és elsősorban olyan üzleteknek jelenthet majd konkurenciát, mint az Action vagy a KiK.

A Dealz kínálata valóban széles: élelmiszert, italokat, kozmetikumokat, háztartási termékeket, jétékokat, szezonális árukat, könyveket, dekorációkat és más egyebeket árul. A bolt Nagy-Britanniában örvend nagy népszerűségnek, ahol a Poundland nevet viseli. A környező országok közül a Dealz már néhány éve jelen van a lengyel piacon.

Az Aktuality figyelt fel rá, hogy a Dealz lengyelországi boltjaiban már nemcsak zlotyban, hanem euróban és cseh koronában is feltüntetik az árakat, emellett számos terméknél a szlovák leírás is megtalálható már. Hasonlóan járt el az Action is, mielőtt bejelentette volna a szlovákiai terjeszkedését.

A Dealz elsősorban az Actionnek jelent majd konkurenciát. Utóbbi csak tavaly nyitotta meg első boltját Szlovákiában, mára pedig már 19-cel rendelkezik országszerte. Emellett a gyakran változó kínálatáról híres, amivel elsősorban az árakra érzékenyen reagáló vevőkre összpontosít. A Dealz továbbá a Pepco és a KiK vásárlóiért is versengeni fog. Mindkét üzletlánc már régebb óta jelen van Szlovákiában. A Pepco elsősorban az olcsóbb ruházatokra és háztartási termékekre összpontosít, míg a KiK-nek hasonló a kínálata hangsúlyozva az alacsony árakat. A Dealz viszont ruházatot nem árul.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor és hol nyithatja meg első szlovákiai boltját a Dealz.

EP-választási interjúink:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program