"Nagyon nehéz és hosszadalmas rehabilitáció vár a kormányfőre"

camera

1

"Nagyon nehéz és hosszadalmas rehabilitáció vár a kormányfőre"

Fotó: TASR 

Megosztás

A miniszterelnök kezelése idején három májátültetést is elvégeztek a besztercebányai kórházban.

„Úgy vélem, még nagyon nehéz és valóban hosszadalmas rehabilitáció vár a kormányfőre. Sok erőt és kitartást kívánok neki” – mondta Miriam Lapuníková, a besztercebányai Roosevelt kórház igazgatója.

Az igazgató kiemelte a kórház orvosainak és egészségügyi dolgozóinak munkáját, akik a kormányfő kezelése idején három májátültetést is elvégeztek a besztercebányai kórházban.

„Ezenkívül egy beteg ECMO-kezelésben és az ezzel kapcsolatos átfogó egészségügyi ellátásban részesült, hogy egy további emberéletet menthessünk meg” – tette hozzá Lapuníková.

A kormányfő május 30-án további ellenőrző vizsgálatokon esett át a kórházban, amelyek igazolták, hogy megfelelően alakul az egészségi állapota, így még aznap hazaengedték. Ezt korábban a kórház igazgatónője is megerősítette.

„Neki is szeretnék őszintén köszönetet mondani, mivel fegyelmezett páciens volt, és természetesen az egészségügyi dolgozóinknak, akik kiváló munkát végeztek, a fegyveres testületeknek a profi munkájukért, és az embereknek is, akik pozitív energiákat küldtek nekünk” – jelentette ki Miriam Lapuníková.

EP-választási interjúink:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program