Rendőrt hívtak az orvosra, akinek alig forgott a nyelve

camera

1

Rendőrt hívtak az orvosra, akinek alig forgott a nyelve

Illusztráció (Fotó: Pixabay.com) 

Megosztás

Ittasan látta el a betegét az orvos a humennéi kórházban, a páciens észrevette, hogy valami nem stimmel és kihívta a rendőröket.

„Alig tudott beszélni és írni. Én a lábfájásomra panaszkodtam, ő viszont gerincet írt a papírra. A gerincemről én nem is beszéltem. Észre sem veszik, hogy emberi életek múlnak rajtuk. Ez az orvos és a mellette lévő nővér hiányosságait is mutatja” – mondta a páciens, Valéria, aki kihívta a rendőröket.

Az orvosnak alkoholtesztet kellett végeznie, ami pozitív lett. A doktor egy ezreléket fújt. A rendőrség megerősítette, hogy ittasan végezte a munkáját, ezzel veszélyeztetve betegei egészségét és életét, számolt be róla a noviny.sk portál.

„Nem tudott normálisan járni, tántorgott. Nem tudott beszélni, és éreztem rajta az alkoholszagot is” – írta le a beteg.

A rendőrség ittas állapotban elkövetett veszélyeztetés miatt vádat emelt az orvos ellen, de a bíró végül úgy döntött, hogy elengedi. Az előzetes fogvatartást írásbeli ígéretre cserélte.

Több korlátozást kapott, köztük az alkoholtartalmú italok fogyasztásának tilalmát. Az orvosnak nem ez volt egyébként az első alkohollal kapcsolatos ügye.

„A bíróság jogerős döntéséig nem nyilatkozunk. Utána a jogszabályoknak megfelelően járunk el” – mondta Nancy Závodská, a Szlovák Orvosi Kamara médiamenedzsere.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program