Meghalt Ruth Maria Kubitschek, a Guldenburgok öröksége című filmsorozat Margot Balbeckje

  • Bulvár
camera

1

Meghalt Ruth Maria Kubitschek, a Guldenburgok öröksége című filmsorozat Margot Balbeckje

Archív felvétel (Fotó: Wikimedia Commons) 

Megosztás

92 éves korában elhunyt Ruth Maria Kubitschek színésznő, akit a "német film és televízió Grande Dame-jeként" emlegettek. Svájcban érte a halál.

A Német Sajtóügynökség szóvivője szerint rövid, súlyos betegség után búcsúzott az élettől.

Évekig a német televízió egyik meghatározó alakja volt. Egyik legismertebb alakítását a Guldenburgok öröksége című német tévésorozatban nyújtotta – írja a ASB Zeitung

Kubitschek 1931-ben született a csehországi Chomutovban, az Érchegység közelében, és a II. világháború végén Szász-Anhaltba költözött. Halléban és weimari drámaiskolában végzett, és Finaként debütált Brecht “Herr Puntila és szolgája Matti” című filmjében. Néhány éven belül a keletnémet televízió és a DEFA sztárja lett. 1959-ben fiával Nyugatra költöztek, férje, Götz Friedrich opera- és színházigazgató az NDK-ban maradt, de nyugaton is rendezhetett.

2013 óta svájci állampolgársággal rendelkezik, és Asconában élt. Szóvivője, Yvonne von Stempel értesítette a DPA-t a haláláról, az utolsó szavai a következők voltak: “A föld gyönyörű otthont adott nekem ezen a világon. Mély hálát érezve most átmegyek a másik világba. Higgyetek nekem. ”

Temetése szűk családi körben fog zajlani.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program