EURO-2024 - Granit Xhaka: úgy pakoltam a bőröndöt, hogy sokáig maradunk

camera

1

EURO-2024 - Granit Xhaka: úgy pakoltam a bőröndöt, hogy sokáig maradunk

Granit Xhaka (Fotó: TASR/AP( 

Megosztás

Murat Yakin svájci szövetségi kapitány szerint sok erőssége van a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely ellen szombaton megkezdik a németországi Európa-bajnokságot.

“Az edzések jól mentek. Technikailag és taktikailag is felkészültünk az ellenfélre. Minden készen áll a fejemben” – jelentette ki a 49 éves szakvezető, aki elárulta, a középcsatár Breel Embolo bevethető, viszont a támadók közül Steven Zuber, a középpályáról pedig Denis Zakaria hiányozni fog.

A svájci válogatottat 2021 óta irányító tréner úgy vélekedett, a magyarok elsősorban csapatként erősek, amit az eredmények is igazolnak, elvégre veretlenül nyerték meg a selejtezőcsoportjukat.

“Kemény meccsre számítok, de a fontos az, hogy mi használjuk a saját erősségeinket. A jövőbe tekintek, nem a múltba, csak a holnapi meccsre koncentrálok” – mondta Yakin, aki hangsúlyozta, valamennyi ellenfelüket tisztelik, senkit nem becsülnek le, mert minden csapat megérdemelten jutott ki az Európa-bajnokságra.

A csapatkapitány Granit Xhaka arról beszélt, hogy remek szezon van a háta mögött a Bayer Leverkusen színeiben, de nem tökéletes, mivel az Európa-liga döntőjét elvesztették. A sikerek viszont magabiztosabbá tették, ennek is köszönhető, hogy ő maga is jó teljesítményt nyújtott.

“Most viszont új fejezet kezdődik az Eb-vel. Akik ismernek, tudják, nem szeretek beszélni hipotézisekről. Csak annyit mondhatok, úgy pakoltam a bőröndbe, hogy sokáig maradunk” – mondta magabiztosan a középpályás, aki 2017-ben a legutóbbi magyar-svájci meccsen eredményes volt.

A 31 éves futballista kifejtette, jó kapcsolatban van a kapitánnyal, az elmúlt hat-nyolc hónapra ez különösen igaz, mert együtt vacsoráztak, rendezték a konfliktusokat. Személy szerint kifejezetten örül annak, hogy Yakin nyitott volt a játékosok észrevételeire.

Xhaka örömmel vette, hogy Rossi posztja egyik legjobbjának tartja, illetve kiemelte, számára mindig speciális Németországban pályára lépni, mert a Bayer előtt hosszú ideig futballozott Mönchengladbachban is.

A közel ötvenezer néző befogadására alkalmas kölni Müngersdorfer Stadionban az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének, a szlovén Slavko Vincicnek a sípjelére szombaton 15 órakor kezdődik a magyar-svájci összecsapás.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program