Útlezárások lesznek Pozsonyban Peter Pellegrini elnöki beiktatása miatt

camera

1

Útlezárások lesznek Pozsonyban Peter Pellegrini elnöki beiktatása miatt

-illusztráció- (Fotó: TASR) 

Megosztás

Forgalomkorlátozásra kell számítani Pozsonyban a szlovák köztársasági elnök szombati beiktatása kapcsán. Főleg az óvárost, Dévényt, valamint a pozsonyi D1-es és D2-es autópálya elkerülőjét érintik. Erről a pozsonyi regionális rendőrség tájékoztatott.

Lezárják a közúti forgalmat mind az egyéni, mind a tömegközlekedés számára a Redutánál és környékén reggel 7 és 13 óra 30 perc között. Az Óvárosi utcát mindkét irányban 12:30 és 15:30 között lezárják az SNP híd és Hodža tér között. “Az SNP hídról Ligetfalu felől a Vajanský rakpart felé lehet lemenni, az SNP hídra pedig a töltésről lehet majd lehajtani Ligetfalu irányába” – magyarázta a pozsonyi városi rendőrség.

Korlátozzák a forgalmat az M. R. Štefánik tábornok emlékműve környékén is 16:00-tól 17:00-ig, a dévényi vár környékén pedig 16:30-tól 17:30-ig. Lezárják az utakat a Hodža tér, az Óvárosi utca, SNP híd útvonalon, a D1-es autópálya elkerülő szakaszán az SNP híd és az M.R. Štefánik repülőtér irányába körülbelül 16:00 és 16:30 között. Szintén a Pozsonyivánka (Ivanka pri Dunaji) útvonalon, a D1-es autópályán az M.R. Štefánik repülőtér irányába, a D2-es autópályán a D4-es autópálya, Dévényújfalu és Dévény kereszteződéséig körülbelül 16:30-tól 17:00-ig.

A pozsonyi városi rendőrség szombaton megerősíti a járőrözést. Emlékeztettek arra, hogy a gépjárműparkolási korlátozások elsősorban az óvárost érintik, konkrétan a Jesenský utcát, a Medená utcát, a Mostová és a Kapitulská utcákat, a Ľudovít Štúr teret, a Rudnay teret, valamint a Palisády utca egyes részeit. A Grassalkovich parkot is bezárják az igazságügyi minisztérium tájékoztatása szerint.

A rendőrség egyúttal arra kéri a járművezetőket, hogy az említett szakaszokat kerüljék el, és válasszanak alternatív útvonalat. Felhívja a figyelmet a pilóta nélküli járművek üzemeltetésével kapcsolatos korlátozásokra is. „Egész nap folyamán szigorúan be kell tartani a légtérben jelenleg érvényes korlátozásokat” – tették hozzá a rendőrök.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program