Szeifert Ramón duplázott, hasítottak a komáromi erőemelők az Európa-bajnokságon (FOTÓK)

camera

4

Szeifert Ramón duplázott, hasítottak a komáromi erőemelők az Európa-bajnokságon (FOTÓK)

Piroska Krisztián, Vörös Sándor, Ryšavý Tomáš és Szeifert Ramón 

Megosztás

Az elmúlt hétvégén zajlott a WUAP/AWPC erőemelő Európa-bajnokság Nagyszombatban. A komáromi erőemelő, Szeifert Ramón Európa-bajnok címet szerzett holthúzásban, és egy különdíjat is elhozott. Az ugyancsak komáromi Ryšavý Tomáš fekvenyomásban diadalmaskodott.

A Comorra Powerlifterz Komárno csapatát három versenyző képviselte mellnyomásban a nagyszombati Európa-bajnokságon. A klub egyik tagjától, Szeifert Ramóntól megtudtuk, minden a legnagyobb rendben zajlott, mindenki megúszta sérülés nélkül a versenyt, és a lehető legjobb helyeken zártak.

Ramón Junior korcsoportban és 125+ súlycsoportban szállt harcba pénteken. Egy 200 kilogrammos nyomással sikerült kiharcolnia az Európa-bajnok címet (1. hely), valamint egy abszolút Junior második helyet.

"A legnagyobb meglepetésemre sikerült elnyernem egy különdíjat is: a legnagyobb Junior teljesítmény a bajnokságon" - tette hozzá.

Ryšavý Tomáš Open korcsoportban és -82.5 súlycsoportban közel 10 kilóval könnyebben a megszokottnál, de annál nagyobb motivációval vágott neki a versenynek, ahol egy gyönyörű 195 kilogrammos nyomással kiharcolta az Európa-bajnok címet (1. hely), valamint egy Open abszolút 3. helyet.

Vörös Sándor Masters korcsoportban és 125+ súlycsoportban képviselte a csapatot, ahol kemény küzdelem árán kiharcolt egy ezüstérmet (2. hely) egy 220 kilogrammos nyomással.

Piroska Krisztián (Strongman Komárno) Open korcsoportban és 125+ súlycsoportban indult neki a versenynek, ahol egy 175 kilogrammos nyomással a negyedik helyen végzett, egy hajszálnyival lemaradva a dobogóról.

Nagy Štefan (Power Club Zelený Háj) Masters korcsoportban és -125 súlycsoportban indult harcba. A kemény mezőnyben a 165 kilogrammos nyomás ezúttal a hatodik helyre volt elég.

Szombaton Szeifert Ramón szállt harcba holthúzásban (deadlift) Junior korcsoportban és 125+ súlycsoportban, és egy remek eredménnyel duplázott, ugyanis ismét elnyerte az Európa-bajnoki címet (1. hely). Emellett pedig szombaton is neki ítélték oda a legnagyobb teljesítményért járó különdíjat a Juniorok között.

“Örömmel jelenthetem be, hogy sikeresen felállítottam egy Európa- valamint egy világrekordot is. Köszönöm mindenkinek, aki biztatott és bármiféleképpen támogatott. Külön köszönet illeti Simko Róbert barátomat a segítségért” – zárta az Európa-bajnok erőemelő.

Korábban:

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program